Schoenen

You can judge a man by his shoes

Een pak kan staan of vallen bij de schoenen die er onder gedragen worden. Of het nu gaat om trouwschoenen, galaschoenen, smokingschoenen, schoenen voor zakelijk of casual chic onder een mooi maatpak hoort passend schoeisel. TailormadeSuits biedt exclusieve handgemaakte kalfslederen herenschoenen met bijpassende riem aan in verschillende kleuren en modellen. Zelfs de hippe stijlvolle sneakers van Gino B behoren tot de collectie en worden op 200 punten met de hand bewerkt. Bekijk ons assortiment in een van onze vestigingen.

Een aantal voorbeelden

Melik

Melik Shoes is een modieus schoenenmerk. De passie voor het maken van mooie producten is in elk product zichtbaar. Daarbij staat prijs/kwaliteit prima in verhouding. De gepassioneerde ontwerpen van Melik zijn ieder seizoen verrassend en dragen de kenmerkende Melik signatuur. Het design proces begint al op de internationale leer beurs in Italië waar Melik Alphan zelf de mooiste leer -en suède materialen selecteert. Inspiratie voor de stijlvolle details vindt hij op beurzen en snuift hij op in het straatbeeld van de meest bruisende modesteden over de hele wereld.

Melik Shoes maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze specialiteit is het handverven en finishen van schoenen. Dit is een bewerkelijk en secuur proces wat elk paar schoenen uniek maakt. Hierdoor geven we aan alle modellen een stuk beleving mee en krijgt elke schoen zijn eigen uitstraling.

Collectie

Jaarlijks wordt een voorjaars- en najaarscollectie uitgebracht. Iedere collectie bestaat uit zowel geklede schoenen of dress shoes en smart casual schoenen.
Smart Casual is momenteel de term voor laten we zeggen een casual schoen met een geklede touch. De dresscode smart casual is niet altijd makkelijk te omschrijven, omdat de dresscode op veel manieren te interpreteren is. Hij duikt ook steeds vaker op bij semi-formele gelegenheden zoals een netwerk borrel of bruiloft.

Naast de brede informele collectie staat Melik bekend om zijn collectie geklede schoenen. De dress shoes van Melik hebben een herkenbare ” handtekening”. Hierin kan elke man voor een bijzondere gelegenheid een geschikte schoen vinden.

Mascolori

Schoenen met een stijlvol karakter die zowel een unieke als een vrolijke toevoeging zijn aan je outfit. Deze prachtige schoenen zijn ware kunstwerken waarmee je letterlijk een stapje dichter bij je perfecte kostuum komt. Mascolori dragers begrijpen als geen ander dat schoenen de man maken.

Verkrijgbaar bij TailormadeSuits vanaf €169,-. Bijpassende riemen vindt u bij ons voor €59,-.